2011. május 26., csütörtök

Bazsalikomos paradicsomeves

Gyerekkoromban imádtam az édes paradicsomlevest, de ma már nem az én ízvilágom, viszont így olaszosan imádom

Hozzávalók:
- 2 üveg paradicsom ( töltőtömeg egyenként 400 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
-  2 kávéskanál olívaolaj
- 10 dkg trappistasajt
- 5 dl vízben feloldott zöldségleveskocka
-só, bors



Elkészítés:
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a paradicsomot (ha darabos, akkor előbb leturmixoljuk), majd a zöldséglevessel felöntjük. Felforraljuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Tálalásnál sajtot reszelünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése