2014. július 22., kedd

Zabkeksz

Legújabb felfedezésem, gyorsan elkészíthető, omlós, variálható, szóval tökéletes. Annyi a hibája, hogy sütés után el kell rejteni, mert nem lehet abbahagyni. :)
Hozzávalók:
- 5 dkg tönkölyliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 15 dkg zabpehely (kis szemű)
- 15 dkg margarin (vagy vaj)
- 8 dkg nádcukor
- 1 ek tejföl
- 1 kk szódabikarbóna


ami még mehet bele ízlés szerint, de ne mind egyszerre:
- fahéj
- aszalt gyümölcs
- apróra vágott csoki
- kókuszreszelék
- vaníliás cukor

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd tegyük bele az olvasztott margarint/vajat és a tejfölt. Gyúrjuk készre, nyújtsuk, szaggassuk, majd 180 fokos tepsiben 5-10 perc alatt süssük ki.