Aki szereti a csirkemájat, ezt nem hagyhatja ki!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 25 dkg barnarizs
- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
- 15 dkg reszelt sajt
-1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
Először érdemes a barnarizst feltenni, mert az elég sokáig készül (lábosba bele, kicsit kevesebb, mint 2x annyi vizet rá, mint a rizs, só, fedő rá, közben néha megkever, ha puha, akkor kész).
Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott csirkemájat, borsozzuk, fedő alatt, kis lángon pároljuk.
Közben feltesszük párolni a zöldségkeveréket (ha nincs párolónk, akkor kis olajon).
Mikor minden kész, egy nagy tálban össze az egészet, ha kell sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint mehet bele is sajt. Ha így fincsi már, akkor kiolajozott tűzálló tálba simítjuk, tetejére sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben pirítjuk, amíg a teteje szép pirult nem lesz.
2011. január 20., csütörtök
2011. január 18., kedd
Frankfurti leves
Olcsó és imádnivaló:)
Hozzávalók:
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40dkg kelkáposzta
- só
- bors
- negyed csomó zöldpetrezselyem
- csipet majoranna
- étkezési keményítő
- 20 dkg frankfurti virsli
- 2dl tejföl
- 1 csirkehúsleveskocka
Elkészítés:
A felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, metéltre vágott káposztát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
Felöntjük 1,3 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, majd mérsékelt tűzön puhára főzzük.
A virslit karikára vágjuk, és egy kevés forró olajon enyhén megpirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
Sűrítünk rajta kukoricakeményítővel (1 deci hideg vízben elkeverünk 2 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe).
Beletesszük a simára kevert tejfölt, felforraljuk, és kész!
Hozzávalók:
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40dkg kelkáposzta
- só
- bors
- negyed csomó zöldpetrezselyem
- csipet majoranna
- étkezési keményítő
- 20 dkg frankfurti virsli
- 2dl tejföl
- 1 csirkehúsleveskocka
Elkészítés:
A felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, metéltre vágott káposztát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
Felöntjük 1,3 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, majd mérsékelt tűzön puhára főzzük.
A virslit karikára vágjuk, és egy kevés forró olajon enyhén megpirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
Sűrítünk rajta kukoricakeményítővel (1 deci hideg vízben elkeverünk 2 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe).
Beletesszük a simára kevert tejfölt, felforraljuk, és kész!
Joghurtos bögrés süti
Egyszerű és könnyű sütike, én akkor szoktam ilyet csinálni, ha nincs időm/kedvem sokat vacakolni.
A receptben a bögre a joghurtos poharat jelenti .
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 bögre liszt
- 3 bögre nádcukor
- 2 bögre joghurt (ha kefír van, az is jó)
- fél bögre olaj
- 1 csomag sütőpor
- ízlés szerint: tört csoki, kókusz, mazsola, apróta vágott aszalt gyümölcs ( üresen is finom)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverni, tepsibe a tésztát és kb 170 fokos sütőben kisütni
A receptben a bögre a joghurtos poharat jelenti .
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 bögre liszt
- 3 bögre nádcukor
- 2 bögre joghurt (ha kefír van, az is jó)
- fél bögre olaj
- 1 csomag sütőpor
- ízlés szerint: tört csoki, kókusz, mazsola, apróta vágott aszalt gyümölcs ( üresen is finom)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverni, tepsibe a tésztát és kb 170 fokos sütőben kisütni
Pulykafasírt egyben sütve

Hozzávalók:
- 1 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- 3 szál friss bazsalikom (ha nincs, akkor 1 evőkanál fagyasztott vagy szárított)
- 1 kg darált pulykacomb
- 2 tojás
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál só
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítés:
A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az sóval és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
Az őzgerincformát vékonyan kikenjük olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk, bele a húst, és a 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (ha nincs őzgerincforma, akkor simán kikent tepsibe fektetni a cipóformájú husit)
Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 5 dkg margarin
-1 kis fej hagyma
- 5 dkg póréhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 2-3 közepes krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 csipet tárkony
- só
- bors
- 1 tojásból készült nokedlitészta
Elkészítés:
Vágd apró kockára a húst, a vörös- és póréhagymát. Olvaszd fel a margarint, párold meg rajta a vöröshagymát. Mielőtt késznek látod, dobd bele a pórét is. Forgasd át párszor, tedd bele a húst, sózd, borsozd, és két nagyobb csipet tárkonyt is tégy bele. Párold fehéredésig. Majd öntsd fel vagy 3 liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockát is. Hagyd főni 15 percig. Közben a tejszínt öntsd egy tálkába, jöhet bele az apróra vágott zöldpetrezselyem, keverd át. A forró levesből merjél rá, így hígítsd. Teáskanállal szaggass bele apró nokedlit.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)