Gyors, olcsó és egyszerű kaja (más most nem jut eszembe róla:))
Hozzávalók:
-1 fej főzőhagyma (vöröshagyma is tökéletes)
-1 közepes cukkini
-2 db paradicsom
-1/2 bögre bulgur
-só, bors, biovegeta
- kukoricakeményítő
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, beletesszük a megpucolt, apróra vágott cukkinit, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Ha félig megpuhult a cukkini, beleöntjük a bulgurt, felöntjük vízzel (2x annyival, mint amennyi a bulgur) közepes lángon, néha kevergetve, letakarva főzzük. Ha puha a bulgur, a pörkölt levét besűrítjük kukoricakeményítővel (1/2 deci hideg vízben elkeverünk 1 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük) és tálaljuk.
2010. augusztus 25., szerda
Rukkolás paradicsomsaláta
Ha gyorsan fel akarjuk dobni a vacsit..
Hozzávalók:
-4-5db paradicsom
-1/2 db lilahagyma
-5-6 rukkolalevél
-só
Hozzávalók:
-4-5db paradicsom
-1/2 db lilahagyma
-5-6 rukkolalevél
-só
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra, vagy vékony karikákra vágjuk. Paradicsomot, rukkolát megmossuk, felvágjuk, az egészet egybeforgatjuk, megsózzuk és kész is:)
Töltött cukkini
A cukkini az egyik kedvenc zöldségem, mert annyira változatosan lehet felhasználni, hogy nem is gondolnátok:) Pl így néz ki, ha megtöltjük:
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini (vagy 1 nagy, amiből én is csináltam, csak ilyet nem nagyon találni, max a kertben)
-1 közepes vöröshagyma
-40-50dkg csiperkegomba
-biovegeta
-petrezselyem
-só
-őrölt bors
-1dl főzőtejszín
-2db paradicsom
-15dkg reszelt eidámi sajt
-2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit jól megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belső részét kikaparjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, beletesszük a megtisztított, apróra vágott gombát majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Félig megfőzzük, majd beletesszük a cukkini kikapart belsejét. Amikor megfőtt, beleöntjük a tejszínt, megszórjuk petrezselyemmel.
A cukkiniket tepsibe rakjuk, megtöltjük a kész töltelékkel, paradicsomszeleteket teszünk rá és reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, kb 170 fokon megsütjük.
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini (vagy 1 nagy, amiből én is csináltam, csak ilyet nem nagyon találni, max a kertben)
-1 közepes vöröshagyma
-40-50dkg csiperkegomba
-biovegeta
-petrezselyem
-só
-őrölt bors
-1dl főzőtejszín
-2db paradicsom
-15dkg reszelt eidámi sajt
-2-3 evőkanál olívaolaj

A cukkinit jól megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belső részét kikaparjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, beletesszük a megtisztított, apróra vágott gombát majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Félig megfőzzük, majd beletesszük a cukkini kikapart belsejét. Amikor megfőtt, beleöntjük a tejszínt, megszórjuk petrezselyemmel.
A cukkiniket tepsibe rakjuk, megtöltjük a kész töltelékkel, paradicsomszeleteket teszünk rá és reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, kb 170 fokon megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)