Gyors, olcsó és egyszerű kaja (más most nem jut eszembe róla:))
Hozzávalók:
-1 fej főzőhagyma (vöröshagyma is tökéletes)
-1 közepes cukkini
-2 db paradicsom
-1/2 bögre bulgur
-só, bors, biovegeta
- kukoricakeményítő
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, beletesszük a megpucolt, apróra vágott cukkinit, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk. Ha félig megpuhult a cukkini, beleöntjük a bulgurt, felöntjük vízzel (2x annyival, mint amennyi a bulgur) közepes lángon, néha kevergetve, letakarva főzzük. Ha puha a bulgur, a pörkölt levét besűrítjük kukoricakeményítővel (1/2 deci hideg vízben elkeverünk 1 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük) és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése