2010. szeptember 12., vasárnap

Csokikenyér

Kedvencem, gyorsan összedobható, nem túl light-os, de annál finomabb sütike

Hozzávalók:
-4 db tojás
-10dkg margarin
-20dkg cukor
-7dkg rétesliszt
-csapott kávéskanál sütőpor
-5dkg kakaópor
-5dkg durvára vágott dió
-5 dkg durvára vágott étcsoki
-őzgerinc sütőforma

Elkészítés:
 Tojássárgákat összekeverjük a többi összetevővel, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan belelapátoljuk a kakaós masszába és kézzel összeforgatjuk. Az őzgerinc formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd 180 fokon készre sütjük (közben lehet szurkálni, pl hústűvel és akkor van kész, ha a tű már nem szottyos)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése