2010. szeptember 12., vasárnap

Spenótos lasagne

A másik favorit zöldségem a spenót, amiről szomorú módon a legtöbb ember azt hiszi, hogy csak főzeléknek lehet elkészíteni, pedig megszámlálhatatlan a felhasználási lehetősége. Még több spenótos recept itt .

Hozzávalók:
-lasagne tészta
-50 dkg spenót
-50 dkg túró (én fele-fele juhtúróval szoktam csinálni, úgy még tutibb;) 
-20 dkg sajt
-szerecsendió
-só
-bors 


Elkészítés:
A lasagne tésztákat mártsuk bele pár percre lobogó vízbe, hogy a tészták kellőképpen megpuhuljanak, így nem fognak keményre száradni a sütés közben.
A spenótlevelek szárait tépkedjük le, alaposan mossuk át őket, majd tegyük fel forró vízbe főni 4-5 percen át. 
Ha a spenótlevelek kellőképpen összefonnyadtak, szűrjük le őket és keverjük össze az elmorzsolt túróval. Fűszerezzük: val, borssal, szerecsendióval.
Tűzálló edényben rétegezzük a lasagne tésztákat, a rétegek közé a spenótos tölteléket tegyük. A lasagne tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd közepes hőfökon tegyük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul. Sütés után kockára vágva tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése