
Amit még tudni kell róla, hogy csak a szárát fogyasztjuk, de azt sem nagy mennyiségben, mert magas az oxálsav tartalma, ami vesekövet okoz.
Remélem azért nem ijesztettem el senkit, lényeg, hogy nem szabad minden nap két pofára zabálni és akkor no para:)
Hozzávalók:
-5-6 szép rebarbaraszár
-nádcukor ízlés szerint(elég sok kell bele, mert savanyú zöldség ez)
-1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
-1/2 kávéskanál őrölt fahéj
-1 csomag főzős vaníliapudingpor
-1dl tej

A rebarbara szárát (levélnyelet) vékonyan lehántjuk és hüvelyknyi darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel pár percig főzzük, majd felöntjük kb egy liter vízzel és puhára főzzük.
A vaníliapudingport 1dl hideg tejben feloldjuk, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe. Kevergetve főzzük, amíg elég jó az állaga. Lehűtve tálaljuk.