
(Ha nincs laska, ne szomorkodjunk, csiperkéből is kiváló)
Hozzávalók:
-kb 30 dkg friss laskagomba
-1 fej hagyma
- 1/2 dl tejszín
-2-3 evőkanál olívaolaj
-só
-ételízesítő
-bors
-kukoricakeményítő
-1/2 csomag petrezselyem

A gombát jól megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kis olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Készre főzzük, beleöntjük a tejszínt, majd besűrítjük kukoricakeményítővel (1 deci hideg vízben elkeverünk 2 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe).
Kevergetve felforraljuk, majd beleszórjuk a felvágott petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése