2010. augusztus 11., szerda

Friss saláta

Nyár van, a zöldségek nem műanyagok és az áruk is kifizethető, használjuk ezt ki: együnk sok friss salit! Köretnek húsokhoz, vagy csak magában, a variálási és fűszerezési lehetőségek végtelenek. Itt most álljon az egyik egyszerű kedvencem

Hozzávalók:
-1 db fejes saláta
-2-3 db paradicsom
-1 kis lilahagyma
-1 tv paprika
-1/2 kígyóuborka
-só
-2-3 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:
A salátát jól megmossuk (érdemes levelenként) - a csúnyább leveleket a teknősöknek adjuk:) - majd beletépkedjük egy mély tálba. A többi hozzávalót megmossuk, felkockázzuk, a hagymát pucoljuk, karikára vágjuk, az egészet beletesszük a tálba, sózzuk, meglocsoljuk egy kis olívával, jól összeforgatjuk, és már ehető is!

Ízlés szerint lehet fűszerezni (pl: bazsalikom, oregánó, bors), más zöldségeket beletenni (pl: kaliforniai paprika, póréhagyma, stb).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése