2010. augusztus 9., hétfő

Tejszínes őszibarackleves málnával


Hűsítő nyári finomság azoknak, akik szeretik többféleképpen értelmezni a gyümölcsleves fogalmát :)

Hozzávalók:
-1 kg őszibarack
-10 dkg málna
-1/2 citrom
-nádcukor
-1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
-1/2 kávéskanál őrült fahéj
-1 dl főzőtejszín
-2 púpos kávéskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:
A barackot meghámozzunk, mossuk, gerezdekre vágjuk, majd feltesszük főni egy lábosba. Ízlés szerint cukrozzuk, fűszerezzük, kicsi citromot facsarunk rá. Mikor forrni kezd, felöntjük vízzel, hogy ellepje, ízesítjük.

Ha felforrt, levesszük a tűzről, egy tálba kivesszük kb a harmadát a barackszeleteknek, a többit a lével összeturmixoljuk.

Visszatesszük főni, beleöntjük a tejszínt, majd besűrítjük kukoricakeményítővel (1 deci hideg vízben elkeverünk 2 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe).

Beletesszük a félretett barackot, a megmosott málnát, és egyet rottyantunk rajta. Lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése