2010. augusztus 10., kedd

Zöldségnyárs pulykacombbal

Grillezéshez a kertben, vagy egy teflonban is könnyen összedobható, jólkinéző finomság, ízlés szerint változtatható összetevőkkel. Ha nincs kedvünk a nyárssal vacakolni, simán ki is lehet sütni az egészet, pár csepp olívával egy serpenyőben. (A husit ér kihagyni belőle, úgy is ötös)

Hozzávalók:
-kb 10 dkg pulykacomb fejenként
-1 fej lilahagyma
-2-3 szem csiperkegomba
-1 közepes cukkini
-1 kaliforniai paprika
-1 csemegekukorica
-só
-bors
-kakukkfű
-egész rozmaring
-olívaolaj
-nyárs

Elkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk, a zsíros részt levágjuk és a földön könyörgő macskának/kutyának adjuk (ha nincs ilyen, akkor akár ki is dobhatjuk). A felkockázott pulykát besózzuk, fűszerezzük, olívával meglocsoljuk.

A zöldségeket nagyobb darabokra kockázzuk, majd a hússal együtt tetszés szerinti sorrendben a nyársra húzgáljuk. Grillen vagy serpenyőben kis olívával, rendszeresen forgatva kisütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése