2010. szeptember 12., vasárnap

Currys karfiolleves

Jó kis krémleves a hűvös napokra

Hozzávalók:
-1/2 fej karfiol (kb.40dkg)
-1db szétfővő fajta burgonya
-6,5dl vízben feloldott 1 zöldségleveskocka
-1 csapott evőkanál currypor
-1/2 csomó snidling
-2-3 evőkanál tökmag
-6 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés:
A karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a karfiollal és a zöldséglevessel felforraljuk, sóval, curryporral ízesítjük, lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
A snidlinget megmossuk, apróra vágjuk, a tökmagot egy  serpenyőben zsiradék nélkül , közepes lángon, kevergetve addig pirítjuk, míg illatos nem lesz.
A levest leturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt, ha kell sózzuk.
Tálalásnál tökmagot és snidlinget szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése