Aki szereti a csirkemájat, ezt nem hagyhatja ki!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 25 dkg barnarizs
- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
- 15 dkg reszelt sajt
-1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
Először érdemes a barnarizst feltenni, mert az elég sokáig készül (lábosba bele, kicsit kevesebb, mint 2x annyi vizet rá, mint a rizs, só, fedő rá, közben néha megkever, ha puha, akkor kész).
Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott csirkemájat, borsozzuk, fedő alatt, kis lángon pároljuk.
Közben feltesszük párolni a zöldségkeveréket (ha nincs párolónk, akkor kis olajon).
Mikor minden kész, egy nagy tálban össze az egészet, ha kell sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint mehet bele is sajt. Ha így fincsi már, akkor kiolajozott tűzálló tálba simítjuk, tetejére sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben pirítjuk, amíg a teteje szép pirult nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése