Olcsó és imádnivaló:)
Hozzávalók:
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40dkg kelkáposzta
- só
- bors
- negyed csomó zöldpetrezselyem
- csipet majoranna
- étkezési keményítő
- 20 dkg frankfurti virsli
- 2dl tejföl
- 1 csirkehúsleveskocka
Elkészítés:
A felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, metéltre vágott káposztát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
Felöntjük 1,3 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, majd mérsékelt tűzön puhára főzzük.
A virslit karikára vágjuk, és egy kevés forró olajon enyhén megpirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
Sűrítünk rajta kukoricakeményítővel (1 deci hideg vízben elkeverünk 2 púpos kávéskanál keményítőt, aztán folyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe).
Beletesszük a simára kevert tejfölt, felforraljuk, és kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése