2011. január 18., kedd

Pulykafasírt egyben sütve

Én jobb szeretem így egyben, mert nem kell sok olaj hozzá és nem kell sütögetni egyenként

Hozzávalók:
 - 1 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- 3 szál friss bazsalikom (ha nincs, akkor 1 evőkanál fagyasztott vagy szárított)
- 1 kg darált pulykacomb
- 2 tojás
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál só
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma

 Elkészítés:
A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. 
A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az sóval és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
Az őzgerincformát vékonyan kikenjük olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk, bele a húst, és a 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (ha nincs őzgerincforma, akkor simán kikent tepsibe fektetni a cipóformájú husit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése