2011. május 26., csütörtök

Spenótos-sajtos omlett

A fagyóban nálunk általában mindig van spenótlevél, a hűtőben tojás, úgyhogy, ha SOS össze kell dobni valamit, akkor ez az egyik 'fastfood' opcióm.

Hozzávalók (2 személyre):
- 20 dkg spenótlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 5-6 db tojás
- 10 dkg trappista sajt
- só


Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük egy serpenyőbe,  locsoljuk meg olívával, pároljuk kicsit, majd dobjuk rá a spenótot és pároljuk kis tűzön. Közben reszeljük le a sajtot. Üssük fel a tojásokat, verjük fel egy villával, sózzuk, keverjük egybe a sajttal, majd öntsük a fokhagymás spenótra. Oszlassuk el, hogy mindenhova jusson, de ne keverjük. Ha a teteje megszilárdult, fordítsuk meg egy tányér segítségével, süssük a másik felét még pár percig, majd kész is. Pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése