Egyik legkedvencebb levesünk itthon, főleg, ha kicsit hűvösebb az idő, nincs is jobb ennél
Hozzávalók(6 adaghoz):
- 1 kg burgonya
- 1 negyed zellergumó
- 1 hosszú szál póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1,25 l vízben feloldott 2 zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- só, őrölt bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát és a zellert megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk, kevés zöldet félreteszünk.
A kockára vágott zöldséget a zsiradékban kb. 5 percig pároljuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, felforraljuk és puhára főzzük.
A lábosban botmixerrel pépesítjük, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal, egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
Tálalásnál mehet rá a félretett póréhagyma zöld.
(friss paradicsomot is kockázhatunk bele ekkor, úgy is nagyon finom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése