2011. május 25., szerda

Padlizsánkrém

Pirítóssal, reggelire...imádnivaló!

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán (20-30 dekás)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 2-3 evőkanál majonéz

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, úgy ahogy van be egy tepsibe és be a sütőbe. Kb 180 fokon sütjük, amíg össze nem esik ( kb.15-20 perc, közben lehet forgatni), majd kivesszük és hagyjuk hűlni. Ha már nem forró, lehúzzuk a héját.
Összeturmixoljuk a fokhagymával, bele a só, olíva, majonéz, jól összekeverjük és a hűtőbe vele!
( fincsi úgyis, ha majonéz helyett natúr joghurtot teszünk bele )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése