2011. május 25., szerda

Burgonya- és brokkolipüré karamelizált lilahagymával, pirított gombafejjel

Nem kell megijedni a cukros hagymától és a brokkolikrémtől, nagyon fincsik!

Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- fél kg burgonya
- 3-4 fej lilahagyma
- 6 gombafej
- teavaj
- fél kávéskanál nádcukor
- só
- durvára őrölt bors
- tejföl

Elkészítés:
Vágjuk hosszában négyfelé az egész lilahagymákat, hevítsünk serpenyőben vajat, adjuk hozzá a hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majd gyakori keverés mellett süssük szép pirosra. Mikor kész, adjuk hozzá a nádcukrot, forgassuk át néhányszor, így karamellizálódik.

Míg a hagyma készül, főzzük meg bő vízben, külön edényben az apró kockákra vágott burgonyát és a rózsáira bontott brokkolit. Ha puhák, szűrjük le őket. A burgonyát törjük össze, adjunk hozzá kevés teavajat, tejfölt, sót. A brokkolit botmixerrel pépesítsük, majd tegyünk hozzá a kész burgonyapüréből.

Hevítsünk egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat, tegyük hozzá a megtisztított gombafejeket, ízesítsük sóval, borssal, majd süssük pirosra és lehet tálalni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése