A hagyományos rakott krumplihoz nincs sok köze ennek az ételnek, max, hogy krumpli van benne. Viszont cserébe gyorsabban el lehet készíteni, és spenót is van benne! Nyamm :p
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1/2 kg spenót (én fagyasztottat szoktam, abból is az egész darabosat)
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, zöld fűszerek
- 0,7 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg vaj
- 15-20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A krumplit héjában tegyük fel főni sós vízben. Fokhagymás vajon pároljuk meg a spenótot, ha kész, tegyük hozzá a túrót, tejfölt, tejszínt, fűszereket és jól keverjük össze. Mikor megfőtt a krumpli, pucoljuk meg és vágjuk karikára. Vajazzunk/olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd tegyünk bele egy réteg krumplit, rá a spenótos cuccot, majd megint a krumplit, spenótot, és így tovább. A tetejét szórjuk meg füstölt sajttal, az egészet be a sütőbe, süssük 180 fokon, amíg a sajt meg nem barnul (kb 10-15 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése