Hozzávalók:
torta:
- 20 dkg liszt
- 35 dkg apróra vágott dió
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 0,5 dl növényi olaj
- 40 dkg cukor
- 4 db tojás
- 40 dkg reszelt sárgarépa
máz:
- 3 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet, diót, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és a sót összekeverjük egy tálban, egy másikban pedig az olajat, cukrot, majd a sárgarépát. Összeöntjük a két tál tartalmát, nagyjából átkeverjük és kibélelt sütőformába öntjük. 180 fokon kb egy órát sütjük. Elkészítjük a mázat: vaj, mascarpone, porcukor homogénre keverve. Ha kihűlt a süti, rákenjük a mázat, majd ízlés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése