2013. március 15., péntek

Túrótallérok

Nagyon finom, és laktató édesség. Magában, vagy második fogásnak is kiváló.

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1 bő csipet só
- 4 dkg vaníliás cukor
- 4 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 5 dkg vaj



Elkészítés:
A túrót törjük össze, majd a liszttel, cukrokkal, sóval, citromhéjjal, tojással keverjük homogénre. Hagyjuk negyed órát állni.
Olvasszuk fel a vaj felét egy serpenyőben. A tésztából formáljunk gombócokat vizes kézzel,  amiket utána lapítsunk korongokká, és süssük barnára a sercegő vajban, közepes lángon. Ha kb a fele kisült, dobjuk rá a vaj másik felét, és folytassuk a sütögetést. Ha kisült, tejföllel, porcukorral nagyon fincsi:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése