Nagyon,
nagyon laktató finomság, max leves mellé érdemes, különben nem fog elfogyni :)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg finommetélt
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 4 db tojás
- 10 dkg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg mazsola (aki szereti, én nem szoktam rakni bele)
- 5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
Főzzük meg a finommetéltet. Ha kész, keverjük össze az áttört túróval, a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, tejföllel, reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatos keverés mellett adjuk a masszához.
Egy magas szélű tepsit kenjünk ki margarinnal, béleljük ki a leveles tészta felével, terítsük bele a tölteléket, majd fedjük be a leveles tészta másik felével és kenjük meg margarinnal a tetejét. Be a sütőbe és 150-170 fokon süssük pirosra. Nagy kockára vágva, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése