Egyszerű elkészíteni, és nagyon fincsi :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli (lehet fagyasztott is)
- 1 dl főzőtejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes krumpli
- só
- 1 teáskanál olívaolaj
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A brokkolit mossuk meg, vágjuk fel, tegyük hozzá a megpucolt, felkockázott burgonyát, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Reszeljük bele a fokhagymát, majd sózzuk. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítsük. Öntsük bele a tejszínt és az olívaolajat, forraljuk fel és kész is. Ha nem találjuk elég sűrűnek, használjunk keményítőt ( fél dl hideg víz, bele 1 evőkanál kukoricakeményítő, csomómentesre kever, majd folyamatos keverés mellett bele a levesbe ).
Tálaláskor reszeljünk sajtot a tetejére, esetleg tegyünk bele pirított zsemlekockát, vagy fokhagymás-sajtos pirítóst.
2013. március 18., hétfő
2013. március 17., vasárnap
Vargabéles
Nagyon,
nagyon laktató finomság, max leves mellé érdemes, különben nem fog elfogyni :)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg finommetélt
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 4 db tojás
- 10 dkg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg mazsola (aki szereti, én nem szoktam rakni bele)
- 5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
Főzzük meg a finommetéltet. Ha kész, keverjük össze az áttört túróval, a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, tejföllel, reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatos keverés mellett adjuk a masszához.
Egy magas szélű tepsit kenjünk ki margarinnal, béleljük ki a leveles tészta felével, terítsük bele a tölteléket, majd fedjük be a leveles tészta másik felével és kenjük meg margarinnal a tetejét. Be a sütőbe és 150-170 fokon süssük pirosra. Nagy kockára vágva, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.
Görög muffin
Sós muffin, vendégségbe, sörkorcsolyának, film mellé.:)
Hozzávalók (20 darabhoz):
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 dl olívaolaj
- 2,5 dkg vaj/margarin
- 2 tojás
- 1 pohár joghurt/kefír
- 15 dkg fetasajt
- 15 db olajbogyó
- fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű
Elkészítés:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel. Egy másik tálban keverjük habosra az olvasztott vajat, olajat, a tojásokat, tegyük bele a felkockázott sajtot, felkarikázott olajbogyót és a joghurtot. Óvatosan forgassuk össze a két masszát, majd töltsük muffinsütőbe és süssük készre 200 fokon 20-25 percig.
Hozzávalók (20 darabhoz):
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 dl olívaolaj
- 2,5 dkg vaj/margarin
- 2 tojás
- 1 pohár joghurt/kefír
- 15 dkg fetasajt
- 15 db olajbogyó
- fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű
Elkészítés:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel. Egy másik tálban keverjük habosra az olvasztott vajat, olajat, a tojásokat, tegyük bele a felkockázott sajtot, felkarikázott olajbogyót és a joghurtot. Óvatosan forgassuk össze a két masszát, majd töltsük muffinsütőbe és süssük készre 200 fokon 20-25 percig.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)